Kuna sa viimati Kavastus käisid?

Kuna sa viimati Kavastus käisid?

Kavastu on vahva kant ja loodetavasti on enamus inimesi seal korra või paar käinud. Võibolla on mõned isegi Kavastu parvega Emajõge ületanud või siis läheda oleval RMK Emajõe loodusrajal matkanud. Muide, Kavastu praam on Eesti ainus praamiga jõeületuskoht!

Tartu Rattamatkad kutsub sind tuleval nädalal taas Kavastut avastama! Sihtkohaks on Kavastu raamatukogu ja püüdke see maja alevikust üles leida. Paigutame raamatukogu lähedale ka TRM banneri.

Kuna Kavastusse on võrdlemisi pikk retk, siis ärge laske end spidomeetri numbritest kohutada – jagage tee etappideks, sest nii on lihtsam ja kergem sõita. Tee Kavastusse on sarnane Luunja matkaga, kuid Luunjast on vaja veel 11 km edasi sõita. Õnneks on sel lõigul palju avastada ja vaadata: kohe peale Luunja risti on suur ratsabaas , kus saab jälgida hobuste ja ratsanike treeninguid. Seejärel saab jalga puhata Jaan Jaago (seitsmekordne maailmameister klassikalises maadluses) mälestuskivi juures. Edasi sõites jäävad teele kaunid maakodud ja üks rukkililleväli. Kavastusse jõudes märka põnevaid kohti ja kui võimalus, siis suhtle kohalike elanikega ja küsi infot.
Kui veel mahti ja tahtmist, siis otsi üles Kavastu Kohtukivi (See asub umbes 100 meetri kaugusel peamisest ristteest Koosa poole sõites. Kohtukivi on ohvrikivina kasutatud rändrahn) või siis külasta RMK Emajõe loodusrada (3,5 km Kavastust Kantsi Kõrtsi poole).
Matka kontrollküsimus: Kus asub Kavastu raamatukogu raamatute tagastamise kast? Osaluse registreerimine meie kodulehel www.tarturattamatkad.ee .
Pönevaid elamusi!

Lisa kommentaar